Mainos

Häkämies palkankorotuksista: Nollalinja on ehdoton

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtaja Jyri Häkämies ei lämpene ehdotuksille palkankorotuksista. Hänen mukaansa EK:n linja palkankorotuksiin on edelleenkin ehdoton nolla.

– Kyllä se on ehdoton nolla, Häkämies sanoi MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

Ammatillisen keskusjärjestön SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mukaan palkansaajat eivät tyydy EK:n esittämään nollaratkaisuun palkankorotuksessa.

Häkämies huomautti siitä, että Suomen työllisyystilanne on saatava entistä paremmaksi. Hän toivoo asiaan yhteistyöhenkeä kaikilta osapuolilta, kuten hallitukselta.

– Kahdessa vuodessa on menetetty 50 000 työpaikkaa, Häkämies huomautti.

Palkansaajakeskusjärjestöjen hallintoelimet kokoontuvat tänään keskustelemaan koulutusvapaakiistan ratkaisuesityksestä, josta työmarkkinajärjestöjen johtajat sopivat alustavasti viime torstaina.

Samalla keskustellaan siitä, onko työmarkkinajärjestöillä edellytyksiä aloittaa neuvottelut keskitetystä palkkaratkaisusta.

Luonnos koulutusoikeussopimuksesta otettiin perjantaina vastaan myönteisesti suurissa liitoissa sekä työntekijä- että työnantajapuolella.

Työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajien on määrä tavata iltapäivällä Etelärannassa ja jatkaa viime viikolla käytyjä keskusteluja.

Katso EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen haastattelu: (Huomenta Suomi 11.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.