Mainos

Häkämies Nokian irtisanomisista: Pitää mennä ihmiset edellä

Elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen (kok) mukaan Nokian irtisanomiset ovat valitettavia, mutta ne olivat odotettavissa. Ministeri muistuttaa, että ensisijainen vastuu irtisanotuista on Nokialla.

- Nokian yhteiskuntavastuulla on erilaisia ohjelmia, joissa kannustetaan koulutuksen kautta eteenpäin. Hyvä esimerkki on, että tämän kautta on synnytetty 200 uutta yritystä, Häkämies sanoo.

- Nyt ensivaiheessa pitää tietysti mennä ihmiset edellä, eli pyrkiä löytämään ratkaisuja, joissa mennään työstä työhön koulutuksen kautta.

Häkämiehestä on tärkeää, että niillä paikakkunnilla, joissa Nokia irtisanoo väkeä, pystyttäisiin houkuttelemaan alueelle uusia yrityksiä.

- Esimerkiksi Erikson ja OP-Pohjola ovat menneet Ouluun ja Inter Tampereelle. Tämä on toimintaa, johon pitää ensisijaisesti panostaa, ja olen syksyllä menossa Yhdysvaltoihin houkuttelemaan it-alan yrityksiä Suomeen, koska meillä on korkean luokan osaamista, Häkämies kertoo.

Hallitus esittää Oulua rakennemuutospaikkakunnaksi Salon rinnalle. Hallitus oli koolla hätäkokouksessa Nokian tilanteen vuoksi iltapäivällä.

Valtio pyrkii kannustamaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä palkkaamaan Nokialta vapautuvaa työvoimaa.

- Merkittävänä uutena keinona tulee vuoden vaihteesta toivottavasti käyttöön tutkimus- ja kehitysvähennys. Tavoitteena on, että Nokian osaamista levittyisi muillekin toimialoille ja muihin yrityksiin. Otetaan käyttöön erityinen verovähennys, jolla pk-yritykset voisivat palkata tätä osaavaa henkilöstöä.

Häkämiehen mukaan hallituksella on hyvä tahtotila.

- Suomi lunastaa takaisin roolinsa it-osaajana ja syntyy uusia yrityksiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.