Mainos

Häkämies: Nato- ja Afganistan-selvitykset julkisiksi

Turvallisuuspoliittiseen selontekoon sisältyvien Nato- ja Afganistan-selvitysten pitäisi olla avoimia julkiseen keskusteluun, vaatii puolustusministeri. Häkämies sanoo myös, että yleinen asevelvollisuus säilytetään Suomessa.

Puolustusministeri Jyri Häkämies perää Suomeen avointa turvallisuuspoliittista keskustelua. Hänen mukaansa avoin keskustelu on oikea tapa saada kansalaiset tulevien ratkaisujen taakse ja siksi myös Afganistan- ja Nato-selvitysten pitäisi olla julkisia.

- Tervehdin kaikkea turvapolitiikkaan liittyviä puheenvuoroja tyydytyksellä. On hyvin tärkeää että selontekoon liittyvät erillisselvitykset olisivat kauttaaltaan julkisia. Avoimuus on se tapa, jolla kansalaiset saavat tietoa ja siten tuleville ratkaisuille saadaan kansalaisten tuki.

Yleisestä asevelvollisuudesta ei MTV:n uutisten haastatteleman Häkämiehen mukaan ole mitään syytä luopua. Puolustusministeri tulkitsee myös puolustuspoliittista selontekoa niin, että asevalvollisuus säilyy.

- Se on kustannustehokas ja vahva suomalainen ratkaisu, yksi syy korkeaan maanpuolustushenkeen. Yleinen asevelvollisuus on meidän ratkaisumme, hän sanoo.

Venäjän kehitys on aiheuttanut jo pitkään päänvaivaa Suomessa ja muualla maailmassa. Häkämiehen mielestä Putinin pysyminen vallassa ei kuitenkaan olisi Suomen kannalta huono ratkaisu.

- Putin tuntee Suomen ja suomalaisia. Ennustettavuus Venäjän politiikassa jatkuu toki yhdistettynä sen vaikutusvallan kasvuun, puolustumisnisteri linjaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.