Mainos

Häkämies maltillinen armeijan pienentämisessä

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen mukaan puolustusvoimien nykyistä 350 000 sotilaan sodanajan vahvuutta ei tarvitse tällä hallituskaudella alentaa. Asia liittyy parhaillaan valmisteltavaan puolustuspoliittiseen selontekoon.

Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlassa Kouvolassa puhuneen Häkämiehen maltillista vähennyslinjaa tukee myös puolustusvoimien johto.

- Ei kannata lähteä kiirehtimään, vaan mennään sitä mukaa kun reservin määrä pienenee, kenttäkelpoisen reservin määrä supistuu ja materiaali vanhenee, sanoo puolustusvoimain komentaja Juhani Kaskeala.

Mutta viimeistään kymmenen vuoden päästä tilanne on toinen. Ikäluokat pienenevät ja materiaali vanhenee, eikä raha riitä nykykokoisen armeijan varustamiseen.

Sota-ajan joukkojen kokonaisvahvuus laskee silloin noin sadalla tuhannella sotilaalla. Armeijan suorituskykyä aiotaan kuitenkin jopa parantaa.

- Siihen mennessä määrällisesti poistuva suorituskyky pitää korvata laadullisesti eli paremmalla puolustusmateriaalilla, Häkämies sanoo.

- Sodan ajan joukkojen määrä pitää tietysti suhteuttaa meidän ympäristöömme. Vielä neljännesmiljoonallakin sotilaalla Suomen puolustusvoimat on Euroopan suurimpia armeijoita, Kaskeala muistuttaa.

Kun reservin joukkoja aikanaan vähennetään, karsinta alkaa vanhemmasta päästä. Mutta lähivuosina muutoksia siis ei ole luvassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.