Mainos

Häkämies: Lipposen tyyli ei sovi puhemiehelle

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen ei ole toistaiseksi suostunut kommentoimaan kokoomuksen arvostelua.

Kokoomuksen ryhmäjohto arvostelee eduskunnan puhemies Paavo Lipposen puheita. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies sanoo, ettei Lipposen tyyli sovi puhemiehelle.

Häkämies muistuttaa Suomen Kuvalehdessä, että puhemiehen pitäisi olla päivänpolitiikan yläpuolella. Häkämies väittää, että Lipponen on ottanut hoitaakseen SDP:n lokakampanjan - aina kun presidenttiä tai puheenjohtajaa moititaan - "valtiomies muuttuu kiukkupussiksi, joka tilataan paikalle, kun tarvitaan kaunaista solvaamista".

Demarien ryhmäjohtaja Jouni Backman pitää kokoomuslaisia turhan herkkänahkaisina.

-Kokoomuksen nykyjohto tuntuu olevan paljon herkkänahkaisempaa kuin edellinen johto ja kylllä tässä on selvästi kysymys kokoomuksen eduskuntavaalikampanjan osasta, väittää Backman.

Häkämiehen silmissä Lipposen syntilista on pitkä. Erityisesti riepoo puhemiehen puhe STTK:ssa - "heitto ettei eduskunnassa ole oppositiota, vaan edustajat käyvät pöntössä vaatimassa lisää rahaa ja poistamassa veroja".Samaa sakkaa ovat puheet takahuoneen pojista ja Kimmo Sasin haukkuminen nilkkimäiseksi.

Demareita puhemiehen korkea profiili ei haittaa:

-No ei haittaa. Jos kuuntelee SDP:n eduskuntaryhmän kommentteja niin ne on pikemminkin ollut moitteita siihen, että oppositiota suositaan eduskuntakeskustelussa. Esimerkiksi demareille ei jaeta niin paljon puheenvuoroja salissa.

Häkämiehen mielestä eduskunnan työtapojen kehittäminen on jäänyt Lipposen aikana olemattomaksi.

Lipponen ei ole suostunut kommentoimaan kokoomuksen röykytystä. Hän sanoo kuitenkin palaavansa asiaan ensi viikolla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.