Häkämies: Lauttaliiketoimintaa ei yksityistetä

Destian lauttaliiketoimintaa ei yksityistetä.

Valtioneuvoston omistajaohjausyksikkö halusi illalla oikaista Destian myyntiaikeisiin liittyviä vääriä käsityksiä tiedotteella.

Omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Jyri Häkämiehen mukaan lauttaliikenne on jatkossakin valtion peruspalvelua kansalaisille ja kokonaan valtion omistuksessa.

- Lauttaliiketoiminnan erottaminen Destian muusta liiketoiminnasta on jo käynnissä, eikä lisävaltuutus tule koskemaan sitä, ministeri muistuttaa.

- Palvelu hoidetaan valtion erillisyhtiön kautta, Häkämies jatkaa.

Ministerin mukaan Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n kampanja perustui monille virheellisille väitteille.

- Koko ajan korostetaan, että Destiaa ollaan myymässä ulkomaille. Haluan korostaa sitä, että valtio ei odota saavansa myyntituloja. Tässä haetaan sellaista yhteistyöratkaisua, joka takaisi kaikille näille kolmelle yritykselle hyvän tulevaisuuden ja sitä kautta turvaisi työpaikkoja. Tässä ei ole kysymys myynnistä sellaisenaan.

Häkämies pitää lakkoa turhana

Häkämies sanoo, että lossi- ja lauttaliikenteen lakko oli täysin turha ja perustui väärille tiedoille.

- Pahoittelen tilannetta kansalaisten osalta, mutta päätöksen teosta vastaa JHL.

Häkämiehen mukaan liikenneministeri Anu Vehviläinen on tietoinen suunnitelmasta.

- Asiaa on valmisteltu yhdessä liikenneministeriön kanssa.

Lauttaliikenteen jääminen valtiolle yllätti ammattiliitto JHL:n. Liiton mukaan lauttaliikenne olisi pidetty lakossa mukana, vaikka uusista käänteistä olisi tiedettykin.

-Tälläisestä päätöksestä meillä ei ole mitään tietoa. Tämä kertoo omistajaohjauksen kaoottisuudesta. Näyttää siltä, että hallituksen toiset ministerit eivät ole tällaisesta linjauksesta tietoisia, sillä liikenneministeri Vehviläinen vielä eilen pohdiskeli tätä samaa asiaa käyttäen kuitenkin useita vaihtoehtoisia tapoja edetä asiassa, sanoo JHL:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori.

Katso Mari Haaviston juttu (Kymmenen uutiset 11.9.2009)

Lue myös:

    Uusimmat