Mainos

Häkämies kyseenalaistaa päivittäiset rahakuljetukset

Monissa muissa maissa ollaan jo luovuttu päivittäisistä rahakuljetuksista. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämiehen mukaan myös Suomen tulisi harkita tätä mallia.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies kyseenalaistaa kauppojen ja pankkien päivittäiset rahakuljetukset Suomen Pankkiin. Aika on hyvinkin ajanut kuljetusten mielekkyyden ohi, hän sanoo Etelä-Saimaa-lehdessä.

Suomessa kuljetuksia tehdään, ettei Suomen Pankilta lainatusta rahasta tarvitsisi maksaa yön ajalta korkoa. Muun muassa Ruotsissa rahaa ei enää kuljeteta kaupoista ja pankeista yön ajaksi säilöön keskuspankkiin.

- Meillä kannattaa miettiä siirtymistä samaan käytäntöön, mikä on jo monissa muissa maissa, kehottaa Häkämies lehden haastattelussa. Hän toimii myös eduskunnan pankkivaltuuskunnan varapuheenjohtajana.

Sisäministeri Kari Rajamäki (sd.) tahtoo Suomen Pankin edustajat pikaisesti poliisiylijohdon kanssa neuvotteluun rahakuljetusten turvajärjestelyistä Suomessa. Ilta-Sanomien mukaan Rajamäki haluaa neuvotteluja myös poliisin, pohjoismaisten poliisiedustajien ja arvokuljetuksista Suomessa huolehtivien vartioalan firmojen kanssa.

Alkuviikosta Turussa käytiin rahankuljetusauton kimppuun, ja ryöstäjät pääsivät karkuteille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.