Mainos

Häkämies: Kansan tuki Afganistanille tärkeä

Puolustusministeri Jyri Häkämies pitää kansan tukea Afganistan-operaatiolle erittäin tärkeänä. Häkämiehen mukaan tehtävä on niin vaativa, että se edellyttää eduskunnan tuen lisäksi vankan taustan myös kansalaisilta.

Maanpuolustustiedotuksen teettämän tutkimuksen mukaan 48 prosenttia suomalaisista vastustaa suomalaisten sotilaiden pitämistä Afganistanissa. Operaation kannalla on lähes yhtä paljon, 46 prosenttia.

- Kansalaiset tuntuvat tiedostavan sen, että vaikka tehtävä on vaarallinen ja haastava, toinen vaihtoehto olisi vielä huonompi. Eli jos kriisinhallintaoperaatio poistuisi paikalta, oletus on se, että talebanit palaisivat valtaan, Häkämies kertoo.

Häkämies kertoo itse käyneensä Afganistanissa vuosi sitten. Hän tutustui varsinkin koulutukseen, josta sai siellä hyvän käsityksen:

- Siellä suomalaiset kouluttivat afgaaniarmeijaa, jotta joskus sieltä voitaisiin päästä pois, Häkämies kertoo.

Häkämies on tyytyväinen, että talebanit ovat tällä hetkellä mukana rauhanneuvotteluissa. Hän ei kuitenkaan osaa arvioida, millä aikataululla tuloksia saadaan aikaan. Ainakin vielä siis tarvitaan suomalaisia turvaamassa rauhaa - ja halukkaitakin on aina ollut kohtuullisesti.

- Siellä vieraillessani yksi suomalainen rauhanturvaaja näki pikkutyttöjä menossa kouluun. Hän sanoi, että noiden tyttöjen takia mä täällä olen, tämä on mun tehtäväni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.