Häkämies ja Ahonen ottivat kipakasti yhteen

Kiistely valtion omistajaohjauksesta sai jatkoa tänään.

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen ja valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies ottivat yhteen politiikan toimittajien tilaisuudessa. Väittelyn keskiössä olivat valtion osin omistaman metsäyhtiö Stora Enson leikkaukset.

- Kyllä me tulkitsemme tämän hiljaiselon Stora Enson ympärillä siten, että tällä on valtioneuvostonkin hyväksyntä ja siunaus suoraan tappolinjalle, Ahonen tylytti.

Häkämies syytti Ahosta politikoinnista ja vakuutti omistajapolitiikan olleen samanlaista myös demarihallitusten aikana. Syy paperialan kurimukseen ei nytkään Häkämiehen mukaan löydy hallituksesta vaan kansainvälisiltä markkinoilta.

Ministeri ihmetteli myös Ahosen omaa toimintaa eläkeyhtiö Varman hallituksessa. Varma on Stora Enson neljänneksi suurin omistaja, mutta Ahonen ei sitä kautta ole yrittänyt estää Stora Enson säästöjä, vaikka vaatii samaa valtiolta.

Ahosen Summan tehdasta koskevista väitteistä Häkämies suorastaan tulistui.

- Minusta on hirveän tärkeää, ettei kerrota asioita, jotka eivät pidä paikkaansa. Ettei anneta väärää kuvaa vaikkapa Summan paperimiehille siinä tilanteessa.

Selittelijän rooliin joutuikin useammin Ahonen, mutta se ei ay-pomon linjaa lieventänyt.

- Meidän hallinnon yksiselitteinen kanta oli, että vaadimme sinun eroasi, Ahonen tylytti takaisin.

Häkämies ilmoitti hoitavansa tehtäviään niin kauan kun nauttii eduskunnan luottamusta.

Katso Vesa Kallionpään juttu (Kymmenen uutiset 23.9.2009)

Lue myös:

    Uusimmat