Mainos

Häkämies: Irtisanottaville tulossa erilaisia tukitoimia

EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämies kannattaa ajatusta, että Microsoftilta työttömiksi joutuvia työntekijöitä hyödynnetään uuden sote-tietojärjestelmän kehittämisessä.

Ajatuksen esitti keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, jonka mukaan uusille sote-alueille tarvitaan kipeästi kunnollinen tietojärjestelmäratkaisu vuoden 2016 loppuun mennessä.

- Uskon, että julkisessa hallinnossa ja erityisesti terveyspalveluissa on paljon mahdollisuuksia it-osaamisen hyödyntämiseen. Ehdottomasti kannatettava ajatus, Häkämies sanoi SuomiAreenassa Porissa. 

- Se on tietenkin hyvä asia, että työttömiksi joutuvilla on vahva it-osaaminen.

Microsoft vähentää maailmanlaajuisesti 18000 työpaikkaa, eli 14 prosenttia henkilöstöstään. Suomessa vähennykset osuvat 1100 työntekijään, joista noin puolet on Oulussa.

Häkämiehen mukaan irtisanottaville kohdennetaan erilaisia tukitoimia uudelleentyöllistymiseen.

- Microsoft on jo ilmoittanut käynnistävänsä jatkotoimet, joilla tuetaan työttömiksi jäävien ihmisten siirtymistä uuteen työhön tai koulutuksen kautta uuden yrityksen perustamiseen. Nokian osalta on ihan hyviä esimerkkejä siitä, miten on saatu aikaan tuloksia. Valtiovalta ja varmasti kyseiset kaupungit - Oulu erityisesti - ovat sitten omalta osaltaan mukana hankkeissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.