Mainos

Häkämies hakee jatkoa virkavapaudelleen

Sisäministeri Kari Häkämies hakee jatkoa virkavapaudelleen Kuopion kaupunginjohtajan virasta siksi ajaksi, minkä hänen jäsenyytensä valtioneuvostossa kestää.

Häkämies

Häkämies jätti hakemuksensa kaupungille tänään. Hakemuksessa ei mainita päivämääriä, jotka viittaisivat hänen ministerikautensa pituuteen.

Asia pyritään saamaan Kuopion kaupunginhallituksen käsittelyyn jo ensi maanantaiksi. Valtuustoon asia on tulossa aikaisintaan 13. joulukuuta. Häkämiehen nykyinen virkavapaus on päättymässä vuoden lopussa. Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Saarikoski kertoo, että virkavapaushakemuksen muotoilusta ei saatu tietoa etukäteen.

-Jatkoajan pituudesta ei ole olemassa virallisia kannanottoja vielä millään ryhmällä. Kannanotot ovat olleet epävirallisia ja suhtautuminen sinänsä positiivista, sanoi Saarikoski tänään.

Häkämiehen mahdollisesta jatkamisesta ministerinä Suomen EU-puheenjohtajakauden jälkeen päätetään ensi vuoden puolella. Häkämies ehti toimia ennen nykyistä ministerinpestiään Kuopion kaupunginjohtajana vajaat yhdeksän kuukautta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.