Mainos

Häkämies: Finnair kestää tuhkakriisin

Finnairista vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) vakuuttaa, että Finnairin talous kestää tuhkapilven aiheuttamat vahingot. Häkämies on ollut muutaman päivän kriisin aikana jatkuvassa vuoropuhelussa Finnairin johdon kanssa.

- Vielä ei tiedetä, koska tämä tilanne täysin purkautuu ja mitä tämä merkitsee lentomatkustamisen tulevaisuudelle, mutta Finnair kestää tämän. Mitään akuuttia kriisiä Finnairin osalta ei ole, mutta totta kai tämä oli äärimmäisen valitettava asia, Häkämies arvioi.

Finnair teki viime vuonna lentoyhtiön historian suurimmat tappiot ja myös alkuvuosi on sujunut edelleen nihkeästi. Tuhkan aiheuttama lentokielto merkitsee Finnairille kahden miljoonan euron tappioita päivässä.

Islannista levinnyt tuhkapilvi on aiheuttanut suuremmat tappiot lentoyhtiöille kuin Yhdysvalloissa vuonna 2001 tehdyt terroristi-iskut, arvioi Kansainvälinen ilmakuljetusjärjestö IATA.

IATA arvostelee viranomaisia kiirehtimisestä ilmatilan sulkemisessa ja vaatii myös turvallisten lentokäytävien avaamista Eurooppaan.

Häkämies pitää nyt tärkeimpänä asiana turvallisuudesta huolehtimista.

- Minusta se on ainoa oikea tapa, että turvallisuusviranomaiset, ilmailuala määrittelevät tilanteen ja yhtiöt sopeutuvat siihen. Mielestäni tämä kulttuuri pitää Suomessa säilyttää, Häkämies linjaa.

Lue myös Jussi Kärjen blogi: Heinäsirkat Finnairin taivaalla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.