Mainos

Häkämies: Fagernäsin päätös oikea ja välttämätön

Valtion omistajuudesta vastaavan ministerin Jyri Häkämiehen (kok.) mielestä Peter Fagernäsin päätös luopua Fortumin hallituksen johdosta oli "oikea ja välttämätön."

Valtionyhtiöiden palkkioista käytyyn keskusteluun on nyt laitettu piste, totesi Häkämies. Häkämiehen mukaan Fagernäs teki ratkaisunsa itse.

Toimitusjohtaja Mikael Liliuksen eläköitymisaie ei Häkämiehen mukaan tullut yllätyksenä, vaan aikataulu oli jo etukäteen valtio-omistajan tiedossa.

Hallituksesta ei löytynyt vastuun ottajaa

Hallitus ei ota vastuuta itselleen Fortumin johdon kohutuista miljoonapalkkioista. Vasemmistopuolueet peräänkuuluttivat eduskunnan kyselytunnilla poliittisen vastuun kantajaa.

Vasemmistoliiton Martti Korhonen totesi, että nykyinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) on hoitanut ongelmaa vuodesta 2005, mutta mitään ei ole tapahtunut.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) puolustautui, että valtio-omistaja on ilmaissut tahtonsa palkkiojärjestelmästä. Sitä ei ole noudatettu ja johtopäätökset on vedetty, Vanhanen sanoi viitaten Fortumin johdon lähtöilmoituksiin.

HÄKÄMIES KESKUSTELI PUHELIMESSA FAGERNÄSIN KANSSA

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.