Mainos

Häkämies: Ei viisumipakkoa puolalaisille

Suomi ei ole panemassa viisumipakkoa puolalaisille. Sisäministeri Kari Häkämies sanoo, että Suomessa ei harkita viisumipakkoa, vaikka turvapaikkaa hakevien Puolan romanien määrä on kasvanut. Puolan ja Suomen välinen liikenne on niin valtaisaa, että viisumipakko jumittaisi liikenteen pahasti, sisäministeri Häkämies sanoo. Puolasta on tullut viime syksyn jälkeen yli 500 romania turvapaikan hakuun, viimeksi tänään runsaat 30.

Kari Hakamies


Sisäministeri Kari Häkämiehen mukaan Suomessa ei harkita viisumipakon asettamista puolalaisille, vaikka turvapaikkaa hakevien Puolan romanien määrä maassamme on kasvanut. -Puolan ja Suomen välinen liikenne on niin valtaisaa, että viisumipakon asettaminen jumittaisi liikenteen erittäin pahasti. Tässä vaiheessa pyrimme vain nopeuttamaan uuden turvapaikkaoikeutta koskevan lainsäädännön valmistumista, sanoo Häkämies.

Puolan romaneja on tullut maahamme yhteensä noin 550. Ensimmäinen ryhmä saapui Suomeen viime syksynä. Tämän vuoden aikana turvapaikanhakijoita Puolasta on tullut noin 230. Hakijoista noin sata on itse peruttanut hakemuksensa. Tiistaina Suomeen saapui 33 Puolan romania, jotka hakevat turvapaikkaa maasta. Ryhmä saapui Ruotsista laivalla Helsingin Katajanokan terminaaliin noin kymmenen aikaan aikaan aamulla. Ryhmään kuuluu yhdeksän perhettä.

Puolasta Suomeen tuleville ei ole viisumipakkoa. Slovakian kansalaisille viisumipakko maahamme tuli voimaan tammikuun puolessa välissä. Viisumipakko asetettiin turvapaikkaa hakevien Slovakian romanien maahantulon vuoksi. Sen voimassaoloaika on puoli vuotta. Tällä hetkellä turvapaikkahakemukset käsittelee ulkomaalaisvirasto. Jos ulkomaalaisvirasto toteaa hakemuksen perusteettomaksi, alistetaan lopullinen päätös turvapaikasta Helsingin hallinto-oikeudelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.