Mainos

Hajasijoitussuunnitelma laajenee?

Valtion virastojen lisäksi maakuntiin saattaa siirtyä myös muita toimintoja, kuten Tieliikennelaitos ja Raha-automaattiyhdistys.

Valtionhallinnon hajasijoitus saattaa viedä useiden virastojen lisäksi maakuntiin myös monia muita toimintoja. Esimerkiksi Tieliikelaitoksen, Suomen Postin, Raha-automaattiyhdistyksen ja Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran alueellistamismahdollisuuksia haluttaisiin selvittää. Nämä toimijat itse kuitenkin muistuttavat, että valtio ei voi itsenäisesti päättää siirroista.

- Tämä meidän organisaatiomme on tällainen asiantuntijaorganisaatio, jota ei oikein voi purkaa, koska kaikki toimii täällä joko yhdessä paikassa tai ei ollenkaan, toteaa yliasiamies Aatto Prihti Sitrasta.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra sijaitsee tällä hetkellä Helsingin Ruoholahdessa. Rahasto pyrkii tutkimuksella ja koulutuksella edistämään maamme taloudellista hyvinvointia, ja siellä on noin 90 työntekijää. Valtionhallinnon alueellistamista pohjustanut ryhmä harkitsisi Sitran ohella myös useiden muiden kohteiden hajasijoittamisen selvittämistä.

- Henkilökohtaisena tilannearviona sanoisin, että Sitran toimintoja voitaisiin harjoittaa muuallakin, pohtii ylijohtaja Pekka Kilpi sisäasiainministeriöstä.

Alueellistamislistalla on säätiöitä ja yhdistyksiä, liikelaitoksia ja valtionyhtiöitä. Kyse on sadoista työpaikoista, muun muassa Raha-automaattiyhdistyksessä, Tieliikelaitoksessa, Senaatti-kiinteistöissä ja Suomen Postissa.

Mahdollisten alueellistamisselvitysten tekeminen herättää ihmetystä.

- RAY kuuluu välilliseen julkiseen hallintoon, jossa päättävässä asemassa ovat sekä sosiaali- ja terveysalan järjestöt että toisaalta valtionhallinnon edustajat. Siinä mielessä tuo keskustelu ei varmaan ole niin suoraviivaista ja yksinkertaista, niin että yksinomaan valtion taholta tehtäisiin se ratkaisu, sanoo varatoimitusjohtaja Esko Romppainen Raha-automaattiyhdistyksestä.

Selvitystyö valtionhallinnon hajasijoittamiseksi jatkuu helmikuun loppuun.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 30.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.