Mainos

Hajamielinen pari varasti auton, jota luuli omakseen

Haapajärvellä sattui eilisiltana erikoinen autovarkaus. Huoltoaseman pihasta varastettiin auto, jossa oli avaimet paikalla virtalukossa. Varkaat tulivat takaisin kohti rikospaikkaa ja väittivät lähteneensä vahingossa liikkeelle samanlaisella, omaksi luulemallaan autolla.

Haapajärven naapurikunnasta kotoisin oleva nuori mies ilmoitti poliisille illalla puoli kymmenen jälkeen, että hänen musta autonsa, jossa oli avaimet paikalla, varastettiin hetkeä aikaisemmin huoltoaseman pihasta. Varkaita oli kaksi, ja auto oli lähtenyt Kärsämäen suuntaan.

Poliisipartiot lähtivät tavoittamaan tekijöitä. Autoa ei heti tavoitettu, mutta poliisi sai nopeasti tietää, että tekijöinä oli keski-ikäinen pariskunta, joista mies oli tunnistettu.

Hetkeä myöhemmin tuli tieto, että auto oli tulossa takaisin kohti Haapajärven keskustaa Kärsämäen suunnasta. Auto pysäytettiin kahden partion voimin Ouluntiellä.

Kuljettaja oli aiemmin tunnistettu ajokortillinen ja selvin päin oleva oululainen mies. Kyydissä istui nivalalainen nainen.

Kun pariskuntaa ruvettiin puhuttamaan, he kertoivat epäuskottavan tarinan, että olivat ottaneet huoltoaseman pihasta väärän - mutta samanmerkkisen kuin heidän oma - auton käyttöönsä epähuomiossa. Kun he huomasivat asian, he kääntyivät noin 15 kilometrin päästä takaisin palauttamaan autoa huoltoasemalle.

Kun asiaa mentiin selvittämään huoltoasemalle, sieltä löytyi poliisin yllätykseksi läheltä anastetun auton paikkaa toinen tummahko ja samanmerkkinen auto kuin anastettu. Naisella oli tähän autoon avaimet.

Pariskunta puhutettiin ja päästettiin lievän moitiskelun kera matkoihinsa. Asiaa tutkitaan moottorikulkuneuvon käyttövarkautena. Poliisin mukaan on hyvinkin mahdollista tarkempien selvitysten jälkeen, että asiasta ei nosteta syytettä, jos tapaus pystytään näyttämään erehdykseksi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.