Mainos

Haitissa parlamentti- ja presidentinvaalit

Vaalit ovat ensimmäiset sen jälkeen, kun presidentti Bertrand Aristide syöstiin vallasta kaksi vuotta sitten. YK-sotilaiden läsnäolosta huolimatta kapinalliset ja rikolliset pitävät yhä valtaa etenkin pääkaupungin lähiöissä.

Haitissa järjestetään tänään parlamentti- ja presidentinvaalit. Vaalit ovat ensimmäiset sen jälkeen, kun presidentti Jean-Bertrand Aristide syöstiin vallasta kaksi vuotta sitten.

Vaalien voittajasuosikki on entinen presidentti ja Aristiden suojatti Rene Preval. Jos Preval voittaa, Aristidelle saattaisi avautua mahdollisuus palata takaisin maanpaosta.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan toivoo, että äänestys sujuisi rauhanomaisesti ja korostaa, että vaalit ovat mahdollisuus ulos väkivallan kierteestä.

Noin 9000 YK-sotilaan läsnäolosta huolimatta kapinalliset ja rikolliset pitävät yhä valtaa etenkin pääkaupungin lähiöissä.

Tavalliset haitilaiset toivovat vaalien ja uuden hallituksen tekevän lopun väkivallasta ja köyhyydestä, jotka johtivat Aristiden syrjäyttämiseen. Monet epäilevät kuitenkin, tuovatko vaalitkaan muutosta parempaan.

Vaaleja on lykätty useaan otteeseen turvallisuussyistä ja hallinnollisten ongelmien takia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.