Mainos

Haitin opiskelijat: Kodittomat ulos kouluista

Sadat opiskelijat ovat marssineet Haitin pääkaupungissa Port-au-Princessa jo toista päivää koulunkäynnin jatkumisen puolesta.

Opiskelijat vaativat, että maanjäristyksen jälkeensä jättämät kodittomat poistuvat asuttamistaan koulurakennuksista, jotta opetus voisi jatkua.

Mielensoittajat ovat kokoontuneet järistyksessä pahoin tuhoutuneen opetusministeriön rakennuksen eteen ja vaatineet välittömiä toimia kodittomien poistamiseksi kouluista. Eilen poliisi käytti kyynelkaasua hajottaakseen mielenosoitusjoukkoja.

Haitin opetusministeri Joel Desrosier Jean-Pierre on vedonnut mielenosoittajiin, jotta marssit eivät yltyisi väkivaltaisiksi. Ministeri on vakuuttanut, että kouluongelma pyritään ratkaisemaan mahdollisimman pian.

Kymmenettuhannet haitilaiset asuvat edelleen teltoissa kolme kuukautta järistyksen jälkeen. Järistyksessä kuoli yli 220 000 ihmistä ja 1,3 miljoonan arvellaan jääneen kodittomiksi.

Kuolleiden joukossa on yhteensä ainakin 1 300 opettajaa ja muita opetusalan työntekijöitä. Kaikkiaan maanjäristyksen arvellaan tuhonneen yli 4 000 koulurakennusta.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.