Mainos

Haitin maanjäristyksestä järkyttävä tuho

Haitissa eilen myöhään iltapäivällä tapahtunut voimakas maanjäristys on tehnyt pahaa tuhoa. Kuolonuhreja kerrotaan jo nyt olevan satoja, ja raivaustöiden edetessä uhrien lukumäärä kasvaa varmasti. Maailman mediat ovat välittäneet Haitin pääkaupungista Port-au-Princestä järkyttäviä kuvia, joista voi päätellä, että kuolonuhrien todellinen määrä on varmasti tähän mennessä ilmoitettua suurempi. Virallisia tietoja uhrien määrästä tai aineellisten tuhojen suuruudesta ei ole vielä esitetty.

Kokonaisia kerrostaloja on murentunut maan tasalle. Osittain romahtaneita taloja näkyy kuvissa loputtomiin. Myös monet jykevämmät rakennukset kuten presidentin palatsi ja moni ministeriö on hajonnut järistyksessä.

Järistyksessä olleet kertovat, että tilanne aiheutti paniikin. Ihmiset juoksivat kaduilla hädissään huutaen. Voimakasta ensimmäistä järistystä on seurannut 27 jälkijäristystä, jotka Yhdysvaltain geologisen tutkimuslaitoksen mukaan olivat voimakkaita.

Erittäin köyhässä Haitissa toimii useita kansainvälisiä järjestöjä. Esimerkiksi YK ja Maailman Pankki ovat ilmoittaneet, että heidän henkilökuntaansa on kadoksissa järistyksen jäljiltä. YK:n toimistorakennuksesta on jo löydetty ruumiita.

Kansainvälisten uutistoimistojen haastattelemat järistyksestä selvinneet ihmiset ovat shokissa ja pystyvät hädin tuskin puhumaan.

-Port-au-Princen keskusta on tuhoutunut. Tämä on katastrofi, sopersi Pierreksi esittäytynyt mies AFP:n toimittajalle.

Teitä on tuhoutunut, siltoja romahtanut ja lentokentän kiitorata vääntynyt.

Katso Janne Hopsun juttu ja Tuula Malinin raportti Dominikaasisesta tasavallasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.