Mainos

Hait uimareiden riesana Floridassa

Lyhyen ajan sisällä hai on hyökännyt kaksi kertaa ihmisen kimppuun Floridan rannikolla. Lauantaina hai raateli kuoliaaksi 14-vuotiaan tytön, eilen 16-vuotias poika loukkaantui pahoin hain hyökkäyksessä Meksikonlahdella.

Hai hyökkäsi jälleen eilen nuoren uimarin kimppuun Floridan rannikolla, kertoivat viranomaiset. 16-vuotias poika oli kalassa Meksikonlahden rannikolla lähellä Cape San Blasia, kun hai iski. Poika vietiin kriittisessä tilassa sairaalahoitoon, mutta myöhemmin sairaalalähteet kertoivat, että hänen tilansa oli vakaa. Seudun kaikki uimarannat on suljettu tähän päivään saakka varotoimenpiteenä.

Aiemmin lauantaina hai raateli kuoliaaksi uimassa olleen 14-vuotiaan amerikkalaistytön samalla seudulla, noin sata kilometriä eilisestä tapahtumapaikasta. Paikallisten viranomaisten mukaan tyttö oli ystävänsä kanssa uimassa parinsadan metrin päässä rannasta, kun he näkivät tumman varjon vedessä. Toinen tytöistä lähti hakemaan apua rannalta, kun hän näki ystävänsä katoavan veden pinnan alle.

Rannalla ollut mies kuuli avunpyynnöt ja lähti uimaan kohti tajuttomana kelluvaa, raadeltua tyttöä. Hän lähti viemään tyttöä surffilaudallaan kohti rantaa. Hai yritti hyökätä uudelleen, mutta mies sai karistettua hain kannoiltaan lyömällä sitä. Pelastustyöntekijät yrittivät pelastaa tytön, mutta hän kuoli alaraajoihin saamiinsa vakaviin vammoihin.

Hait hyökkäävät ihmisten kimppuun hyvin harvoin. Vuonna 2003 hyökkäyksiä tapahtui 61 kertaa ja niistä vain seitsemässä tapauksessa hyökkäyksen kohde kuoli.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.