Mainos

Hait surmasivat naisen Australian rannikolla

Poliisin arvion mukaan australialaisnaisen kimppuun hyökkäsi ilmeisesti kolme härkähaita. Pahoin raadeltu uhri kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

Australialainen nainen on saanut surmansa Australian itärannikolla haiden hyökkäyksessä, kerto poliisi. Nuori nainen oli huutanut epätoivoisesti apua, mutta muut rannallaolijat olivat luulleet hänen vitsailevan.

Nainen oli lauantaina uimassa Queenslandin osavaltioon kuuluvalla North Stradbroken saarella, kun hänen kimppuunsa hyökättiin. Poliisin arvion mukaan asialla oli ilmeisesti kolme härkähaita. Pahoin raadeltu nainen kuljetettiin helikopterilla sairaalaan, missä hän kuoli vajaata tuntia myöhemmin.

Nainen oli noussut veden alta pintaan huutaen "Hai!", mutta poliisin mukaan rannallaolijat ottivat hänet tosissaan vasta verta nähtyään. Lähialueiden suositut rannat pidettiin tänään suljettuina poliisin tutkimusten vuoksi.

Kansainvälisesti tunnetun haiasiantuntijan Andrew Foxin mukaan haiden hyökkäysten määrä on pysynyt tilastojen mukaan suurin piirtein ennallaan. Sen sijaan hyökkäysten saama huomio on kasvanut selvästi. Fox kuvasi Sky News -kanavalle riskiä joutua hain raatelemaksi "erittäin, erittäin pieneksi lähes mihin tahansa muuhun vaaraan verrattuna".

Australian vesillä on vuoden 1791 jälkeen tilastoitu 654 haiden hyökkäystä. Niistä 192 on johtanut uhrin kuolemaan.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.