Haisevilla jaloilla voi tienata rahaa – Lue myös kuusi muuta erikoista faktaa jaloista

Everydayhealth.com-sivusto listasi mielenkiintoisia faktoja jaloista.

Haisevat jalat

Ei ihme, jos jalat haisevat, sillä niissä on 250 000 hikirauhasta. Hiki itsessään ei haise, mutta sukat ja kengät imevät itseensä hajua aiheuttavia bakteereja.

Pahanhajuisilla jaloilla voi myös tienata. Hajua vähentäviä pohjallisia valmistava yritys järjestää vuosittain Pilaantuneet lenkkarit -kilpailun, jossa kilpailijat arvioidaan hajun perusteella. Viime vuoden voittaja oli yhdeksänvuotias Sterling B, joka vei ällöttävimpien jalkineidensa ansiosta kotiin lähes kahdentuhannen euron potin.

Paljain jaloin

Kukapa ei nauttisi paljain varpain tallustelusta kesäisin. Jotkut haluavat tepastella kengittä vuoden ympäri, muuallakin kuin rannalla. Paljasjaloin elävien yhdistyksen mielestä jalkineiden käyttäminen on paitsi tarpeetonta, myös haitallista. Kenkien käyttö voi aiheuttaa lattajalkoja ja epämuodostumia.

Paljain jaloin juoksevat sanovat, että se voimistaa jalkoja ja vähentää vaurioita. Joistakin sairauksista, kuten diabeteksestä, kärsiville paljasjalkaisuus sen sijaan voi olla vaarallista. Hermovaurioiden takia henkilö ei välttämättä tunne, jos jalka vahingoittuu.

Fox News on kertonut erikoisen tarinan arizonalaisesta Jessica Coxista, joka syntyi ilman käsivarsia. Muutama vuosi sitten 25-vuotiaasta naisesta tuli ensimmäinen lentäjä, joka ohjaa lentokonetta jaloillaan.

Varpaankynsien kasvu

Sormien kynsiin verrattuna varpaiden kynnet kasvavat paljon hitaammin, noin yhden millimetrin kuukaudessa. Kestää noin puoli vuotta kasvattaa kokonaan uusi varpaankynsi.

Kuinka pitkiksi varpaankynnet voivat ylipäätään kasvaa? Tämän hetkinen ennätys on kalifornialaisella Louise Hollisilla, jonka jokainen kynsi on 15 senttimetriä pitkä. Kasvattelu kesti kymmenisen vuotta.

Jalat ja seksi

Tiesitkö, että jaloilla voi flirttailla? Telegraph-lehdessä julkaistun brittitutkimuksen mukaan nainen muuttaa jalkojaan avoimempaan asentoon kohdatessaan viehättävän miehen. Jos mies ei kiinnosta, nainen ristii jalkansa tai istuu niiden päälle.

Useiden mielestä jalat ovat seksikkäät, mutta jotkut suorastaan himoitsevat niitä. Jalkafetissi on melko yleinen fetissi. Myös Quentin Tarantinon ja Tommy Leen kaltaiset kuuluisuudet ovat tunnustaneet palvovansa jalkoja.

Kengän koko

Kengän koosta on paljon myyttejä. Tavallisin myytti on, että miehen suuri kenkäkoko kielii isosta peniksestä. Muutamat tutkimukset ovat kuitenkin kumonneet tämän uskomuksen. Vuonna 2003 brittiläiset tutkijat mittasivat 104 miehen peniksen ja jalat ja totesivat, etteivät niiden koot ole toisistaan riippuvaisia.

Vauvan pulleat jalat

Vauvan jalat ovat suloiset muun muassa lattean jalkapohjan takia. Siinä kohtaa, missä vanhemmalla ihmisellä on jalkaholvi, vauvalla on rasvakerros. Jalkaholvi ei tule näkyviin ennen 2,5-ikävuotta. Taaperon pehmoiset jalat kovettuvat ajan myötä, ja paksuin kohta ihmisen ihosta on nimenomaan jalkapohjassa.

Polydaktylia eli monisormisuus

Kun vauva tulee maailmaan, lastenlääkäri tutkii tämän varpaiden ja sormien lukumäärän. Joskus niitä voi olla enemmän kuin kymmenen. Poikkeavuutta kutsutaan polydaktyliaksi eli monisormisuudeksi. Sitä ilmenee noin kahdella lapsella tuhannesta.

Vuonna 2010 Daily Mail kertoi kuusivuotiaasta kiinalaispojasta, jolta poistettiin kuusi ylimääräistä varvasta ja viisi ylimääräistä sormea. Huhujen mukaan tietyillä kuuluisuuksilla, kuten Halle Berryllä ja Marilyn Monroella, olisi tavallista enemmän varpaita.

Lähde: www.everydayhealth.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja