Häiriköitä pidätettiin Wienissä EM-pelin jälkeen

Wienissä poliisi on pidättänyt 12 ihmistä häiriköinnistä eilisen EM-jalkapallopelin jälkeen. Eilisen Kroatia-Turkki-pelin herättämä kahinointi oli kuitenkin poliisin mukaan suhteellisen vähäistä.

Puolivälierä-ottelu oli tunteita herättävä, sillä Turkki selvitti tiensä välieriin tasoittamalla pelin jatkoajan viimeisillä sekunneilla yhteen-yhteen ja voittamalla sitten rangaistuspotkukilpailun.

Itävaltalais-poliisin mukaan Turkin ja Kroatian kannattajat ottivat yhteen illalla Wienin keskustassa. Levottomuuksia esiintyi myös lähiöissä, joissa on paljon turkkilais- ja kroatialais-taustaisia asukkaita.

EM-jalkapallon puolivälierä-pelit jatkuvat tänään Sveitsin Baselissa Hollanti-Venäjä-pelillä.

Turkin voitto sai maan sekaisin

Turkin uskomaton nousu voittoon jalkapallon EM-kisojen puolivälierissä Kroatiaa vastaan sai miljoonat ihmiset sekaisin onnesta. Istanbulissa ja muissa kaupungeissa turkkilaiset ryntäsivät kaduille juhlimaan rangaistuspotkukilpailussa tullutta voittoa.

-Sanat eivät riitä kuvaamaan menestystämme, hehkutti Milliyet-lehti.

Turkin taival oli jo päättymässä EM-kisoissa, kun Ivan Klasnic vei Kroatian johtoon jatkoajan loppuhetkillä. Semih Sentürk kuitenkin tasoitti ottelun jatkoajan lisäajalla, käytännössä pelin viimeisellä potkulla. Maali masensi Kroatian, ja Turkki voitti rangaistuspotkukilpailun 3-1. Välierissä se kohtaa Saksan.

-Tämä on jalkapalloa. Ikinä ei pidä luovuttaa ennen loppuvihellystä, sanoi Turkin valmentaja Fatih Terim.

Kun Turkissa juhlittiin, vallitsi Kroatiassa maansuru.

-Se oli trilleri, joka särki sydämemme, kirjoitti Vecernil list -lehden toimittaja.

Tappiosta huolimatta lehdissä yritettiin luoda positiivista henkeä. Puolivälieräpaikka oli Kroatian paras saavutus arvoturnauksessa sitten Ranskan MM-kisojen 1998, jolloin maa selviytyi välieriin.

-Olemme edelleen ylpeitä teistä, kuului 24 Sata -lehden otsikko.

(MTV3-STT-AP-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat