Häiriköijät uhkasivat poliisin perhettä jalkajousella

Kaksi veljestä tuomittiin maksamaan tuhansien eurojen korvaukset poliisille, tämän puolisolle ja kolmelle lapselle.

Lahden käräjäoikeus on tuominnut poliisin perhettä häiriköineet veljekset. Toisen todettiin syyllistyneen kotirauhan rikkomiseen ja kunnianloukkauksiin. Toista rangaistiin jalkajousen avulla toteutetusta laittomasta uhkauksesta.

Poliisi, hänen puolisonsa ja kolme lasta oikeutettiin yhteensä liki 5500 euron kärsimyskorvauksiin. Lisäksi tuomitut joutuvat maksamaan heidän oikeudenkäyntikulunsa, yli 2600 euroa.

Syytettyjen asianajolaskut maksaa valtio. Käräjäoikeuden mielestä molemmilla oli oikeus hankkia asianajaja Lahden ulkopuolelta: toinen asuu muualla, ja toisella oli aihe epäillä asuinpaikkakunnalta saatavan oikeusavun asianmukaisuutta, kun jutussa oli vastapuolena poliisi.

Taustalla vanha kärhämä

Kärhämän taustalla on poliisin aiempi virkatehtävä, jossa hän joutui lopettamaan naapurinsa koiran.

Oikeus ei pitänyt uskottavana selitystä, jonka mukaan naapuri olisi lähtenyt kolmelta yöllä keskustelemaan poliisin kanssa raja-aidan hoitamisesta. Kotirauhan häirintään liittyi kunnianloukkauksia, koska mies huuteli hävyttömyyksiä herättämälleen pariskunnalle.

Toinen veli pysytteli aluksi taka-alalla, mutta haki myöhemmin jalkajousen ja yritti virittää sitä pihalla. Samalla hän huuteli poliisille tappouhkauksia. Teko täytti oikeuden mielestä laittoman uhkauksen tunnusmerkit siitä huolimatta, että ase oli viallinen.

Kumpikaan veljeksistä ei antautunut vapaaehtoisesti paikalle tulleelle poliisipartiolle.

Vanhempi veli sai 100 päiväsakon tuomion ja jalkajouseen tarttunut 65 päivää ehdollista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat