Mainos

Häirikkökarhu kaadettiin Joutsenossa

Joutsenon Mietinsaaressa kesäasuntojen pihoilla liikkunut uroskarhu kaadettiin tänään. 2,5-vuotiaan uroskarhun kaatoi kahden miehen ja koiran jahtiporukka.

Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt Etelä-Karjalaan kaikkiaan neljä poikkeuslupaa ns. häirikkökarhujen kaatamiseksi. Imatran poliisilaitokselle on myönnetty kolme lupaa ja Lappeenrannan poliisilaitokselle yksi. Poliisi sopii jahdista asianomaisten riistanhoitoyhdistysten kanssa.

Nyt kaadetusta karhusta oli poliisin mukaan tehty havaintoja koko kesä. Karhu oli mm. häirinnyt kesämökin rakennustöitä ja hajottanut toisella mökillä grillikatoksen.

Lauantai-iltana karhu oli taas tullut erään mökin pihapiirin, josta mökkiläisten paikalle hälyttämä jahtiryhmä sen tavoitti. Koira ajoi karhun puuhun noin 300 metrin päähän mökistä, josta toinen metsästäjistä sen ampui.

Hemilä kasvattaisi kantoja

Tämänpäiväisessä Aamulehdessä ministeri Kalevi Hemilä toteaa, ettei karhujen kaatokiintiöitä tarvitse suurentaa. Hemilän mielestä Etelä- ja Keski-Suomen karhukantaa voidaan kasvattaa suunnitelmien mukaan 30-60 prosenttilla seuraavien kymmenen vuoden aikana. Suomen karhukanta on vahvistunut nopeasti viime vuosina ja on nyt noin 1000 karhua.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.