Mainos

Hair herää henkiin

Tampereella herätellään henkiin 60-luvun menestysmusikaalia Hair.

Kukkaiskansan ohjelmajulistukseksi noussut musikaali herätti aikanaan pahennusta erityisesti huumeiden ja vapaan seksin takia. Tampereella tehdään nyt musikaalin konserttiversiota - mukana on sekä uusia että vanhoja tekijöitä.

Kukkia, rauhaa ja rakkautta! Maailman kaiketi ensimmäinen rock-musikaali HAIR oli kova juttu 60-luvun lopulla myös Suomessa. Täällä sen teki Tampereen POP-teatteri. Nyt Hairia tehdään taas - ja mukana on yhä kaksi 60-luvun konkaria.

-Tällä hetkellä on tämmönen nostalgisuus hirveen pinnassa, 60-luvun nostalgisuus ja Hair oli ehkä, tai ei ehkä vaan oli, 60-luvun varmasti kovin juttu ja mun mielestä oli sopiva aika tehdä se nyt uudestaan, kertoo 1969 Hairin rumpalina soittanut Kaj Martin.

Hair kiinnostaa aina uusia ja uusia sukupolvia. Nyt Hairin kosketinsoittajana on 22-vuotias Suvi Takala, joka on syntynyt paljon Hairin syntymisen jälkeen.

-Minua kiinnostaa se, mitä elämäntapaa ne siinä Hairissa edustaa: se on sellasta aika vapaata mikä sopii sitte hyvin mullekin. - ei ihan mitään tosta vaan soitettavia oo, että on sellasiakin kohtia mitä on tarttenu miettiä moneen kertaan ja sovituksia ollaan tehty paljon.

60-luvun tähtenä lauloi Rale Koivisto. Nyt 53-vuotias Rale nauraa, että Claudessa on kolmessakymmenessä vuodessa muuttunut ainakin esiintyjän koko. -72 kiloa on tullut niistä ajoista lisää.

Muodit vaihtuvat, mutta Hairista elää nimenomaan musiikki. 2000-luvun Hair kuullaan juhannuksen jälkeen Tampereen Viikinsaaressa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.