Mainos

Haikeat hyvästit helteiselle heinäkuulle: Pohjoisessa mahdollisuus jopa yöpakkasiin – viikonloppuna viileää myös muualla Suomessa

9:04
Katso video: Forecan meteorologi kertoo MTV Uutiset Livessä viikonlopun vilpoisan ennusteen!

Lähipäivien sääkartat näyttävät hitusen lämpimämmiltä alkuviikkoon verrattuna. Korkeisiin lämpötiloihin ei silti ampaista: yöpakkasten ja hallan mahdollisuudet ovat olemassa.

Tänään päivä on pilvisempi itärajan tuntumassa, mutta aurinko paistaa maan länsipuolella. Lounaisimmassa Suomessa voidaan päästä 20 asteen paikkeille, kertoo Forecan meteorologi Jenna Salminen.

Sen sijaan ensi yönä viilenee ja on olemassa paikoin jopa hallan riski.

– Näitä ennenkin on mittailtu, mutta viime päivinä usemapanakin päivänä muutamalla asemalla on havaittu hallaa. Kyllä tässä vilpoista on, reippaasti heinäkuun keskiarvojen alapuolella, Salminen sanoo.

Etelässä aurinko voi torstaina lämmittää lämpötiloja 20 asteen paikkeille. Viime päivinäkin puhaltanut tuulisuus saa aikaan sen, että aivan yhtä lämpimältä ei silti tunnu.

Viikonlopusta vilpoisa, yöpakkaset eivät pois suljettuja

Viikonlopun kynnyksellä pohjoisesta alkaa saapua kylmempi ilmamassa ja pilvisyys alkaa muuttua runsaammaksi. Sateitakin on liikkeellä.

– Viikonloppua kohti siirtyessä pohjoisessa lämpötila laskee viileämmän ilman alla reippaasti ja käydään yleisesti lähellä nollaa viileimmillä paikoilla. Mahdollisesti jopa yöpakkanen saattaa olla jos riittävästi pääsee viilenemään.

– Pikkuhiljaa lämpötila alkaa olla koko Suomessa kymmenen asteen paikkeilla, toteaa meteorologi viikonlopun lämpötiloista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja