Mainos

Haiderin kommentit närkästyttävät

Itävallan liittopresidentti Thomas Klestil sanoo olevansa järkyttynyt Vapauspuolueen johtajan Jörg Haiderin lausunnoista. Haider ryöpytti televisiohaastattelussa Ranskaa ja Belgiaa kovin sanoin. Klestilin mielestä hallitusvastuuseen pyrkivän puoluejohtajan olisi käytettävä toisenlaista kieltä.

Haider sanoi maansa televisiossa, että Ranskan presidentti Jacques Chirac ei tiedä, mistä hän puhuu. Belgian hallituksen Haider totesi olevan korruptoitunut.

Haider, Jörg

Chirac oli yksi monista eurooppalaisista poliitikoista, jotka arvostelivat eilen natsilausunnoistaan tunnetun Haiderin puolueen pyrkimyksiä muodostaa Itävallan hallitus yhdessä konservatiivisen Kansanpuolueen kanssa. Haider sanoi Chiracin kuuluvan niihin eurooppalaisiin poliitikkoihin, jotka ovat tehneet kaiken väärin viime vuosina. Haider jatkoi, että Chirac oli tervehtinyt Haideria lämpimästi äskettäisellä vastaanotolla eikä ollut ilmeisesti tunnistanut Haideria.

Haider sanoi edelleen, että itävaltaiset eivät ole mielissään muiden puuttuessa heidän asioihinsa.
-Me emme vaadi Belgian korruptoituneen hallituksen erottamista, Haider sanoi.
Hän jatkoi Belgian hallituksen sietävän lasten hyväksikäyttöä ja sanoi belgialaisvanhempien pelkäävän hallituksensa juonivan rikollisten kanssa. Belgia lähetti viime viikolla EU:n puheenjohtajamaalle Portugalille kirjeen, jossa sanottiin, että EU:n ulkoministerien tulisi kokoontua käsittelemään Itävallan tilannetta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue mitä itävaltalainen der Standard-lehtikirjoittaa suurta julkisuutta saaneesta hallituksen muodostuksesta ja Jörg Haiderin tempauksista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.