Mainos

Häiden kenraaliharjoitus seisautti liikenteen Tukholmassa

Tukholman kaduilla on saatu tänään jo esimakua huomisesta, kun keskustassa nähtiin päivällä hääkulkueen kenraaliharjoitus. Liikenne seisoi Tukholman keskustassa. Samaan aikaan sadat sotilaat harjoittelivat huomista koitosta varten.

Kruununprinsessan häät ovat historiallisen suuri satsaus Ruotsin poliisille.

- Olemme valmistelleet tätä vuoden ja työskennelleet läheisesti Tukholman poliisin, hovin, puolustusvoimien ja muiden kanssa. Tunnemme olomme melko varmoiksi nyt kaiken tämän valmistelun jälkeen, kertoo turvallisuuspoliisin Säpon tiedottaja Patrik Peter.

Turvallisuuden kannalta haastavin osuus on juuri kirkon jälkeinen hääkulkue, joka kiertää noin kaksi kertaa pidemmän reitin, kuin morsiamen vanhempien Silvian ja Kaarle Kustaan kulkue aikoinaan.

Sotilaat seisovat kulkueen reitin varrella ja Säpon henkilöt turvaavat hääparia muun muassa juoksemalla vaunujen vieressä.

Vaikka poliisin esivalmisteluista kerrotaan vähän, se tiedetään, että poliisi on paikalla joissakin kodeissa, joista on hyvät näkymät yleisömassoihin.

- Meillä on tietysti näköalapaikkoja, kuten muillakin. Näin voimme nähdä mitä suurissa ihmisjoukoissa tapahtuu, selittää Tukholman poliisin tiedottaja Ulf Göranzon.

Lue myös: (17.6.)

Katso Helena Liikasen juttu Tukholmasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.