Mainos

Haglundilta suorat sanat Venäjästä - "ei hirvitä"

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) ei kadu suoria puheitaan Venäjän luotettavuudesta puolustusasioissa.

Haglund kertoi tänään Lännen Median haastattelussa, ettei puoltaisi uusien hävittäjien tilaamista Venäjältä, koska ei luota venäläisiin puolustusasioissa.

MTV Huomenta Suomessa vieraillut Haglund puhui näkemyksestään harvinaisen suorasanaisesti.

– Minä en luota venäläisiin tässä asiassa. En usko, että kukaan muukaan tässä maailmassa enää luottaa siihen, että juuri puolustusasioissa oltaisiin täysin riippuvaisia venäläisistä.

Haglund perustelee asiaa sillä, että hävitäjät ovat keskeinen osa Suomen puolustusta ja ilman uskottavaa hävittäjäkalustoa maapuolustus ei ole uskottava eikä toimiva. 

– Hävittäjien hankinta on kokonaisratkaisu ja vaatii hyvin pitkää yhteistyötä. Siihen kuuluu tuotekehitystä, päivityksiä, huoltotoimenpiteitä, koulutustoimenpiteitä, varaosia ynna muuta. Mielestäni Venäjän käytös viimeisen puolentoista vuoden aikana on osoittanut, että me emme missään tilanteessa halua olla venäläisistä puolustuksemme osalta täysin riippuvaisia, Haglund toteaa.

Haglundia ei hirvitä hänen sanojensa tulkinta Moskovassa.

– On aivan selvää, että Venäjä on itse aiheuttanut tämmöisen tilanteen. Se on aktiivisesti pyrkinyt rikkomaan Ukrainan suvereniteettiä ja siinä myös onnistunut, Haglund selittää epäluulojensa taustoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.