Mainos

Haglund valmis puolustusministeriksi – vapautettu varusmiespalvelusta

Europarlamentaarikko Carl Haglund (r.) lähtee tavoittelemaan RKP:n puheenjohtajuutta kesäkuussa Kokkolan puoluekokouksessa.

Haglund kertoi tiedotustilaisuudessaan, että hän siirtyisi puheenjohtajana todennäköisesti puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) tilalle kunnallisvaalien jälkeen. Siihen asti hän toimisi europarlamentaarikkona.

- Mielestäni Anna-Maja Henriksson on erittäin pätevä oikeusministeri, joten en näe mitään syytä vaihtaa oikeusministeriä, Haglund sanoi.

Myös Henriksson pyrkii RKP:n puheenjohtajaksi.

33-vuotias Haglund olisi puolustusministeri, joka ei ole suorittanut varusmiespalvelusta. Hän sanoo saaneensa vapautuksen rauhanajan palveluksessa terveydellisillä perusteilla.

Haglund uskoo, että Wallin suostuisi jatkamaan ministerinä syksyyn saakka. Hän ei ole kuitenkaan keskustellut asiasta Wallinin kanssa

Haglund kertoi päättäneensä jo syksyllä, ettei asetu enää ehdolle vuoden 2014 EU-vaaleissa. Jos hänet valitaan RKP:n puheenjohtajaksi ja ministeriksi, europarlamenttiin nousee varapaikalta RKP:n entinen varapuheenjohtaja Nils Torvalds.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.