Mainos

Haglund: Vakava tapaus jos jotain löytyy - Suomessa ei toimenpiteitä

Puolustusministeri Carl Haglund (RKP) ei ole keskustellut Ruotsin etsintäoperaatiosta maan viranomaisten kanssa. Puolustusministeri korostaa tapauksessa malttia. 

- On kaikenlaisia päivystäviä dosentteja ja muita asiantuntijoita, jotka voivat tarjota kaikenlaisia teorioita ja ajatuksia siitä, mitä voisi pohjalla tapahtua. Olisi kuitenkin järkevää maltillisesti odottaa. Sitten kun tiedämme, mitä on tapahtunut, niin sitten vedämme niitä johtopäätöksiä, Haglund sanoo MTV Uutisille. 

Haglundin mukaan laajoja etsintöjä ei tehtäisi kuitenkaan ilman vakavaa epäilyä. Hän korostaa odottavansa virallisia tietoja. 

- Tiedämme sen, mitä mediassakin on kerrottu. Meiltä ei ole pyydetty apua ja he (Ruotsi) ovat hoitaneet tätä operaatiota itse. 

Myöhemmin Haglund kertoi Twitterissä, että suhtautuisi itse myönteisesti kädenojennukseen, mikäli Ruotsi pyytäisi apua etsintöihin. Mikäli etsinnät tuottavat tulosta ja sukellusvene löytyisi, olisi tapaus Haglundin mukaan hyvin vakava.

- Ei olisi ensimmäinen kerta, kun ruotsalaiset ovat jahdanneet omilla vesillään sukellusveneitä, joita ei ole koskaan löytynyt. On mahdollista, että jotain löytyy. Silloin on hyvin vakava tapaus kyseessä, jos siellä on jonkun toisen maan sukellusvene tai vastaava. 

Haglund kertoo, että tapaus ei ole aiheuttanut minkäänlaisia toimenpiteitä Suomessa. 

- Me seuraamme normaalisti meidän aluevesiemme toimintaa ja niin tehdään myös tässä tilanteessa. Ei tämä meiltä ole edellyttänyt mitään lisätoimia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja