Mainos

Haglund tulevaisuuskatsauksesta: Tämä on surkuhupaisaa

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) hämmästelee ulkoministeriön virkamiesten tulevaisuuskatsauksen saamaa kritiikkiä. Hän peräänkuuluttaakin avointa keskustelua mahdollisesta Nato-jäsenyydestä.

MTV Uutiset kertoi eilen, että ulkoministeriön virkamiesten tulevaisuuskatsauksessa mainitaan, että Nato-jäsenyys selkiyttäisi Suomen asemaa. Ulkoministeri Erkki Tuomioja kiirehti tyrmäämään sanavalinnan ja katsoo, että olisi politiikan ja puolueiden asia esittää tulevaisuuden visionsa ja virkamiesten tehtävä vastata näihin.

– Tämä on vähän surkuhupaisaa, että Suomessa virkamiehiä, joita on pyydetty katsomaan tulevaisuuteen, moititaan kun he kertovat rehellisesti arvioitaan. Ymmärrän hyvin ja pidän luonnollisena, että kaikki suomalaiset eivät kannata Nato-jäsenyyttä. Käsitys siitä, että ei saisi tehdä avauksia ja että tulevaisuuskatsaus olisi jonkinnäköisen poliittisen sensuurin takana, ei kuitenkaan mielestäni sovi avoimeen yhteiskuntaan, MTV:n Seitsemän uutisissa vieraillut Haglund sanoi.

– Nyt pitäisi keskittyä siihen keskusteluun, mitä se Nato-jäsenyys olisi.

Haglundin mukaan tulevaisuuskatsauksen kaltaiset sanavalinnat linjaukset eivät anna ulkomaille väärää käsitystä Suomen Nato-kannasta.

– Minun käsitykseni on se, että varsin hyvin (ulkomailla) tiedetään, mikä se Suomen linja on ja missä me menemme. Näkisin, että avoin keskustelu on se pohja, mistä on helppo ymmärtää Suomea ja suomalaisia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.