Mainos

Haglund MTV:lle: Irakiin voisi lähteä parikymmentä sotilasta

Puolustusministeri Carl Haglundin mukaan päätös Irakiin koulutustehtäviin mahdollisesti lähetettävistä suomalaissotilaista tehdään pian.

– Se, että Ruotsi on nyt päättänyt osallistua, viittaa siihen, että Suomikin lopulta osallistuu. Tämä on kokonaisuus, jota on tehty yhdessä. Suomi tekee omat päätöksensä varmasti tämän kuun loppuun mennessä tai viimeistään helmikuun alussa.

Ministeri sanoo, että Suomesta lähtisi Irakiin 20-30 miehen vahvuinen joukko koulutustehtäviin ISISin saamiseksi kuriin.

– Päätöksiä ei ole tehty, mutta jos sinne lähdetään, niin todennäköisesti arviolta 20–30 kouluttajaa. Me olemme tehneet tällaista koulutustyötä aika paljon viime vuosina muun muassa Afganistanissa ja Malissa. Tämä olisi vastaavaa työtä, missä ei enää näihin taistelutehtäviin, vaan koulutustehtävään, missä koulutetaan paikallisia joukkoja.

– Tässä tapauksessa kyse on siitä, että pyritään pysäyttämään hirmuterroristijärjestö Isiksen levittäytyminen uusille alueille. Sitä kautta ennaltaehkäistään myös kaikkia niitä julmuuksia, mihin tämä Isis syyllistyy päivittäin. 

Haglundin mukaan Irak-hanke toteutettaisiin yhteistyössä ruotsalaisten kanssa. Muutaman viikon kuluttua julkaistaan myös raportti rauhanajan yhteistyöstä Suomen ja Ruotsin välillä. Raportissa on tulossa uusia konkreettisia avauksia yhteistyöstä meri- ja ilmavoimissa.

– Alustavasti näyttää siltä, että kykenemme tämän yhteistyötiivistämissuunnitelman myötä muun muassa parantamaan ja tiivistämään yhteistyötä merivoimissa jai ilmavoimissa. Lisäksi myös hallinnoissa ja ministeriöiden välillä. Uusia yhteistyöalueita on löydetty ja pidän erittäin hyvänä, että työ on edennyt näin ripeästi. 

Haglund sanoi MTV Uutisten haastattelussa Sälenin turvallisuuspoliittisessa konferenssissa, että Nato-keskustelu ei sementoi Suomea mitenkään.

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.