Mainos

Haglund: Keskustan riveistä kantautunut suomettumispuheita

MTV:n Huomenta Suomessa on vuorossa RKP:n puolueaamu. Puoluejohtaja Carl Haglundin mukaan Venäjä on noussut vaalien alla yhdeksi suurimmaksi puheenaiheeksi.

– Vaaliviikkoina asiat kärjistyvät tavallista enemmän. On itsestään selvää, että pitää huomioida mitä lähiympäristössä tapahtuu, niin kielteiset kuin myönteisetkin asiat. Mutta on nähtävissä myös se, että jokainen politiikko, joka kaipaa julkisuutta, ymmärtää tarttua myös jokaiseen lillukanvarteen, jotta saadaan lisää julkisuuttaa, Haglund sanoo.

Haglundin mukaan suomettumisesta on ollut merkkejä politiikan kentällä jo pitkin vuotta. Hänen mielestään laaja linjaus on kuitenkin se, että Suomi tekee päätöksensä itsenäisesti.

– Valtionjohto presidenttiä myöten on selkeästi linjannut, että Suomi tekee esimerkiksi pesäeroa Ukrainan kriisiin ja siihen, miten Venäjä on siellä toiminut. Valtionjohto ja suurimmat oppositiopuolueet ovat toimineet vastuullisesti ja ei-suomettuneesti, mutta vivahde-eroja on havaittavissa, Haglund arvioi.

Carl Haglund nostaa suomettumispuheista esille keskustan.

Juha Sipilä on toiminut mallikkaasti, puolueen puheenjohtajalla on hyvä ote, mutta keskustan riveistä on kantautunut erilaisiakin puheenvuoroja. Syntyy sellainen maku, että jotkut elävät edelleenkin siellä 80-luvulla, Haglund toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.