Mainos

Haglund IS:lle: Venäjä viritteli propaganda-ansaa

Venäjä yritti saada puolustusministeri Carl Haglundin (r) propagandakuviin maaliskuussa Venäjän-vierailun yhteydessä, ministeri uskoo.

Haglund kertoo Ilta-Sanomille, että hänen oli alun perin määrä tavata Venäjän puolustusministeri Moskovassa, mutta tapaaminen siirrettiin Pietarin lähistölle. Venäjä oli juuri tuolloin kiihdyttämässä toimintaansa Krimillä.  

Haglundin mukaan kyseessä oli pitkään suunniteltu vastavierailu. Puolustusministeri Sergei Shoigu oli käynyt Suomessa reilut puoli vuotta aiemmin.  

Kun suomalaisille kerrottiin, että Pietarin alueella on meneillään sotaharjoitus, epäilykset heräsivät, Haglund sanoo.  

– Viimeistään siinä vaiheessa varoituskellot alkoivat soida ja ymmärrettiin, että meille yritettiin virittää ansaa, kun alkoi paljastua, mikä Venäjän osuus Krimin tapahtumissa oli. Heillä oli iso voimannäyttö sotaharjoituksen muodossa meneillään ja minut olisi vedetty siihen mukaan. Tietenkin paikalla olisi paljon propagandalehdistöä ja kuvaajia, Haglund sanoi Ilta-Sanomille.  

Vierailu peruttiin. Tapaamista olisi voitu tulkita kannanotoksi Venäjän toimien puolesta, perustelut kuuluivat tuolloin.  

Myös presidentti Vladimir Putin vieraili maaliskuun sotaharjoituksessa.  

Haglund katsoo, että hänet yritettiin saada propagandakuviin yhdessä Venäjän johdon kanssa juuri Ukrainan kriisin kärjistyessä. Ministeri pitää tapaamisen perumista ja yhteiskuvilta välttymistä oikeana päätöksenä.  

– Suomi olisi leimautunut Venäjää tukevaksi ja ottaen huomioon, mitä kaikkea Venäjä on sen jälkeen tehnyt, niin luojan kiitos siinä oli hyvä pelisilmä eikä lähdetty, hän sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.