Mainos

Haglund: Hallituksen yhtenäisyys näyttää huonolta - oikeasti parempi

Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund kertoo, että on keskustellut valtiovarainministeri Antti Rinteen kanssa tämän tavasta tehdä omia yllättäviä lisäyksiä budjettiesitykseen. Haglund antoi aiemmin varsin ankaraa kritiikkiä budjettiehdotuksen yhteydessä.

- Jos tehdään veromuutoksia, niin niistä on ollut tapana sopia yhdessä ja niistä pitääkin vielä neuvotella, Haglund sanoo MTV Uutisille.

Haglund kertoo, että hänellä ei ollut täyttä luottamusta Rinteen esitykseen, mutta on keskustellut asiasta ja toimintatavoista valtiovarainministerin kanssa. Kysyttäessä onko hänellä tällä hetkellä sata prosenttinen luottamus Rinteeseen, Haglund vastaa näin:

- Ollaan puhuttu tämä asia läpi Antin kanssa ihan hyvässä hengessä ja todettu, että tässä on vähän eri näkemyksiä niin prosessista kuin eteenkin itse ehdotuksista. Sen takia niistä nyt neuvotellaan.

Haglundin mukaan asia on nyt jo takana ja nyt pitää katsoa eteenpäin. 

- Tässä on vielä paljon sellaista mihin pitää saada muutosta. Nämä liittyvät muun muassa niihin lisäsäästöehdotuksiin mitä Rinne on esittänyt, jotka meidän mielestä ei ole kestävällä pohjalla. 

- Varmasti aika haastavat neuvottelut ovat edessä, mutta normaalisti ja aina ennekin on yhteinen sopu löydetty. 

Hallitus yhtenäisempi kuin kuva siitä

Antti Rinteen budjettiesitystä ja toimintatapaa on kommentoitu julkisuudessa monelta suunnalta. Haglundin lisäksi muun muassa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori on kritisoinut Rinteen vaarantaneen luottamuksen Suomen talouspolitiikan linjaan. 

- Kyllä näitä tiiviitä keskusteluja on ollut aikaisemminkin, mutta koska tämä Rinteen esitys tuli kaikille yllätyksenä, niin tämä sitten pääty myös julkiseen keskusteluun tällä kertaa.

RKP:n puheenjohtajan mukaan hallituksen yhtenäisyys on todellisuudessa julkikuvaa parempi

-  Se näyttäytyy ehkä aika huonolta, mutta oikein hyvässä hengessä on tällä viikolla tavattu ja keskusteltu asioista, joten arvioisin, että se on paljon parempi miltä se nyt näyttää ulospäin, Haglund vakuuttaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.