Mainos

Hägglung: Kriisit torjuttava kaukana rajoilta

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Gustav Hägglund korostaa kansainvälisen kriisinhallinnan merkitystä Suomen talvisodan syttymisen vuosipäivän johdosta antamassaan päiväkäskyssä. Kenraali Hägglund katsoo, että sen kautta padotaan aseelliset selkkaukset pois rajoiltamme ja samalla edistetään avun saantia sen varalta, että itse joutuisimme sittenkin hätään.

Gustava Hagglund

Puolustusvoimain komentaja korostaa, että Suomi ei saa enää koskaan joutua yksin taistelemaan ylivoimaista maahantunkeutujaa vastaan. Tänä päivänä tätä päämäärää palvelee osallistuminen kansainväliseen kriisinhallintaan. Suomen talvisota 60 vuotta sitten on sankaritaru vailla vertaa Euroopan uuden ajan historiassa, todetaan päiväkäskyssä.

"Se on oodi uhrivalmiudelle, peräänantamattomuudelle ja itsensä ylittämiselle. Se on kertomus nurkkaan ajetun kansan vimmatusta taistelusta itsenäisyytensä puolesta. Se on todiste siitä, että monikymmenkertainenkin ylivoima voidaan torjua, jos on tahtoa, uskallusta ja sisua."

Talvisota osoitti yksimielisyyden voiman. Yhtenäinen kansa saa aikaan ihmeitä. Puolustusvoimat koetaan tänä päivänä koko kansan omaksi. Tämä on arvokas asia, jota ei minkään hurmanhengen saa antaa tärvellä, todetaan puolustusvoimain komentajan tämän vuoden ensimmäisessä päiväkäskyssä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.