Mainos

Hägglund uskoo Suomen pääsevän Nato-maiden asejärjestöön

Puolustusvoimien komentaja kenraali Gustav Hägglund arvioi Suomen pääsevän vielä jäseneksi kolmentoista eurooppalaisen Nato-maan asehankintoja yhteensovittavaan WEAG-järjestöön. Hägglund toteaa Turun Sanomien ja Savon Sanomien haastattelussa, että järjestön äskettäinen päätös jättää Suomi WEAG:n ulkopuolelle on tuskin lopullinen.

Järjestön pääsihteeri ilmoitti, että Suomen ja Ruotsin WEAG-jäsenyys ei ole poliittisesti mahdollista ainakaan lähivuosina. Ulkoministeriö oli selvittänyt asiaa valtioneuvoston pyynnöstä. Hägglund sanoo, että päätöksen myötä Ruotsi ja Suomi voisivat nyt lisätä yhteistyötä puolustusvälinehankinnoissaan. Hänen mukaansa yhteistyötä voisi ajatella ennen kaikkea huipputekniikan alalla.

Lehtihaastattelussa Hägglund puuttuu myös puolustusvoimien säästöihin. Hänen sanoo luottavansa siihen, etteivät lähivuoksiksi kaavaillut vähennykset toteudu suunnitellussa laajuudessaan. Tämä johtuu siitä, että leikkausten haitat olisivat liian suuret.

Hägglund huomauttaa samalla, että hallituksen suurläänihanke vaikuttaa toteutuessaan myös sotilasaluejärjestelmään. Puolustusvoimien nykyorganisaatio vastaa 12 lääniä. Hägglund lisäisi sotilasläänejä mieluummin kuin karsisi niitä. Sen sijaan maanpuolustusaluejakoa ei ole tarkoitus muuttaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.