Mainos

Hägglund kannattaa palvelusaikojen porrastusta

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Gustav Hägglund kannattaa varusmiesten palvelusaikojen porrastusta, jonka mukaan palvelusajat kestäisivät 6, 9 ja 12 kuukautta. Hägglundin mukaan malli tarjoaisi sekä toiminnallisia että taloudellisia etuja.

Hägglundin mukaan yksi hyöty olisi varusmiesvahvuuden pysyminen tasaisena, jolloin olisi mahdollista vähentää noin 7000 vuodepaikkaa.

-Se taas mahdollistaa 3-4:n suurehkon varuskunnan sulkemisen, joka edesauttaisi tulevia rakenneuudistuksia ja antaisi mahdollisuuden merkittäviinkin säästöihin, Hägglund totesi puhuessaan 143. maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä.

Varusmiesten pitempi palvelusaika olisi Hägglundin mielestä jotenkin kompensoitava.

Säästöt hyödynnettävä

-Ainakin osa syntyneistä säästöistä tulisi käyttää aineellisiin etuihin 12 kuukautta palveleville. Pitkästä palvelusajasta tulisi saada lisäpisteitä eri oppilaitosten pääsykokeissa ja se tulisi voida suoraan lukea hyväksi opintoviikkoina tai kursseina, Hägglund totesi.

Sen sijaan Hägglund vähentäisi lomia kuusi kuukautta palvelevilta ja tehostaisi lyhyen ajan palvelevien koulutusta mm. lisätyin maastoharjoituksin ja simulaattoreilla.

-Tilanne on siinä määrin muuttunut, että varusmiespalvelusajan pituutta on nyt aiheellista tarkastella objektiivisesti ja kiihkottomasti nykyhetken eikä menneisyyden näkökulmasta, sanoi kenraali Hägglund.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.