Mainos

Hägglund: Isis-liikettä ei pommittamalla nujerreta

Entinen puolustusvoimien komentaja Gustav Hägglund pitää ääri-islamisen Isis-liikkeen pysäyttämistä erittäin vaikeana tehtävänä. Hägglundin mukaan Yhdysvaltain tekemät ilmapommitukset saattavat parhaimmillaan pysäyttää liikkeen etenemisen.

– Isisin hyökkäyksiä voidaan torjua ilmapommituksilla mutta liikettä niillä ei nujerreta. Isis toimii maassa eikä ilmassa.

Hän pitää mahdollisena, että liike saa jalansijaa myös muissa Lähi-idän maissa.

– Jordania ja Saudi-Arabia eivät ole missään herrankukkarossa, jos tämä lähtee leviämään. tulee muistaa, että esimerkiksi Osama bin Laden sai suurta kannatusta saudiarabialaisten nuorten keskuudessa. Minusta Isis on vaarallisin liike arabi- ja muslimimaailmassa sen uskonnollisen kiihkeyden takia.

Hänen mukaansa erityisen huolestuttavaa on se, että Isis on onnistunut värväämään teloitusvideoiden avulla radikaaleja muslimeja eri puolilta maailmaa. Hägglund arvioi, että vaarallisimmat taistelijat tulevat Afganistanista.

– He ovat valmiita ja jopa innokkaita kuolemaan asiansa puolesta. Sen takia liikkeellä voi olla paljon enemmän taisteluvoimaa kuin mitä tähän saakka on nähty.

Kenraali pitää vaarallisena myös Isis-liikkeen vahvaa uskonnollista ajattelua.

– Taisteluun liittyy alueiden valtaaminen ja vääräuskoisten käännyttäminen tai teloittaminen. Näin vahvaa uskonnollista tehtävää muilla islamilaisilla järjestöillä ei ole.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.