Mainos

Hägglund huolissaan simputuksesta

Armeijassa tapahtuva simputus puhuttaa taas Puolustusvoimain johtoa. Puolustusvoimain komentaja kenraali Gustav Hägglund käskee kiinnittämään entistä tarkempaa huomiota simputuksen ehkäisemiseen.

Gustav Hägglund

Hägglund korostaa, että jokaiseen simputustapaukseen on suhtauduttava erittäin vakavasti. -Käskyvallan käyttäminen edellyttää esimieheltä vastuuntuntoa, harkintakykyä ja ammattitaitoa. Jokainen esimies on vastuussa siitä, ettei hänen alaisessaan joukossa käytetä epäasiallisia koulutusmenetelmiä, sanoo Hägglund joukko-osastojen komentajille antamassaan käskyssä. Hägglundin mukaan esimiesaseman käyttämiseen on koulutettava ja ohjattava.

Varusmieskoulutusta

Esimiesten toimintaa on valvottava niin, että epäasiallisten ja nöyryyttävien menettelytapojen käyttö loppuu. -Simputus ei kuulu puolustusvoimien johtamiskulttuuriin eikä kouluttamiseen, vaan se on rangaistava teko. Kurinpitoesimiesten tulee huolehtia, että näistä teoista johdonmukaisesti rangaistaan. Hägglund myös muistutti, että puolustusvoimissa toteutettu varusmieskoulutuksen uudistus on viety tehokkaasti käytäntöön. Tulokset ovat olleet rohkaisevan hyviä.

Nykyään varusmiesjohtajien koulutuksessa korostetaan muodollisen johtamisen sijaan tiimijohtamista ja alaisten yksilöllistä, oikeudenmukaista kohtelua. -Viime aikoina julkisuudessakin esillä olleet, tietooni tulleet tapaukset osoittavat, ettemme vielä ole täysin onnistuneet poistamaan simputuksen kaltaista esimiesaseman väärinkäyttöä joukoissamme. Hägglund korosti, että simputustapaukset heikentävät puolustusvoimien arvostusta ja vaikuttavat kansalaisten maanpuolustustahtoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.