Mainos

Hägglund: Helikopterit korvaamassa panssarivaunut?

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Gustav Hägglund arvioi, että helikopterit yleistyvät lähivuosikymmeniä samaan tapaan kuin panssarivaunut ja ilmavoimat aikoinaan ensimmäisen maailmansodan jälkeen.

- Joudutaan pohtimaan mm. helikopterin ja panssarivaunun suhdetta. Käytetäänkö tulevaisuudessa henkilöstön siirtoihin panssaroitua taisteluajoneuvoa vai helikopteria? Vai molempia? Hägglund kysyi tänään Helsingissä maanpuolustuskurssin avajaisissa.

Hägglund sanoi, että Suomen puolustusvoimien omaksumista uhkamalleista poliittinen painostus voimankäytön uhkineen sekä strateginen isku vaativat valmiutta panna joukot nopeasti toimintaan. Ilmakuljetuskelpoisuus on perustettavien valmiusyhtymien käyttöperiaatteiden erottamaton osa tulevaisuudessa.

- Valmiusprikaatin kokoonpanossa voi olla neljä pataljoonaa, joista yksi on ilmakuljetteinen. Ilmakuljetteinen pataljoona voidaan nopeasti siirtää helikoptereilla yksi komppania kerrallaan. Tilanteen mukaan voidaan pataljoonan taisteluosat siirtää yhdellä heitolla, jos kaikki helikopterit keskitetään tilapäisesti yhdelle prikaatille, Hägglund sanoi.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.