Mainos

Hackmanin tulos parani

Keittiötarvikkeita ja suurkeittiölaitteita valmistavan Hackman-konsernin tulos parani viime vuonna selvästi. Tulos rahoituserien jälkeen nousi nyt 8,3 miljoonaan euroon eli vajaaseen 50 miljoonaan markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 2,8 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan tulosparannus johtui päätoimialojen eli Metoksen ja Designorin kannattavuuden kohenemisesta. Lisäksi konsernista on myyty pois heikosti kannattavia ja tappiollisia toimintoja.

Koko Hackman-konsernin liikevaihto kasvoi vain kolme prosenttia 315,8 miljoonaan euroon eli lähes 1,9 miljardiin markkaan. Toimialoista selvästi rivakimmassa kasvussa oli Metos, jonka liikevaihto kasvoi mm. italialaisen Oliksen hankinnan myötä yli neljänneksen 143 miljoonaan euroon. Metos kohensi selvästi myös liiketulostaan, joka kasvoi 7,5:stä 9,7 miljoonaan euroon. Designorin liikevaihto kasvoi 0,7 prosenttia 132 miljoonaan euroon ja liiketulos 9,4:stä 10 miljoonaan euroon.

Hackmanin rakennemuutos eli keskittyminen kahteen päätoimialaan saatiin viime vuonna päätökseen. Metoksen ja Designorin yhteenlaskettu osuus koko konsernin liikevaihdosta oli nyt jo lähes 90 prosenttia. Hackman odottaa sekä Metoksen että Designorin kasvavan nopeammin kuin alan markkinat. Myös Hackman-konsernin kannattavuuden uskotaan jatkuvasti paranevan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.