Mainos

Hackman nousi voitolle, liikevaihto lähes ennallaan

Konsernin rahoituserien jälkeinen tulos nousi nyt 27,2 miljoonaan markkaan, kun se viime vuonna jäi 0,7 miljoonaa tappiolle.

Hackmanin tulos parani viime vuonna selvästi, liikevaihto pysyi lähes ennallaan. Liikevaihto kasvoi vajaat puoli prosenttia 1,9 miljardiin markkaan, Hackman kertoo tilinpäätöstiedotteessaan. Osakekohtainen tulos parani 6,78 markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 6,37 markkaa miinuksella.

Ilman mm. talousmuoviliiketoiminnan ja Havi-kynttilöiden myyntiä liikevaihdon kasvu olisi ollut runsaat 11 prosenttia. Toimialoista parhaiten menestyi Metos, jonka liikevaihto kasvoi viidenneksen ja liiketulos parani 47 prosenttia 46 miljoonaan markkaan. Designorin liikevaihto oli entisellä tasolla ja tulos koheni 42,5 prosenttia 51 miljoonaan.

Myös Stainlessin tulos parani hieman, mutta jäi edelleen neljä miljoonaa markkaa tappiolle. Tänä vuonna konsernin tuotteiden kysyntä Euroopan markkinoilla näyttää heikkenevän.

Hackman uskoo, että konsernilla on kuitenkin edellytykset vähäiseen liikevoiton ja kannattavuuden parantamiseen. Kysynnän vähenemiseen on varauduttu panostamalla tuotekehitykseen ja markkinointiin, yksinkertaistamalla konsernin rakennetta ja tehostamalla toimintaa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.