Mainos

Hackman edelleen tappiolla

Monialayhtiö Hackmanin tammi-elokuun tulos parani lähes 50 miljoonalla markalla viime vuodesta, mutta voitto rahoituserien jäi edelleen 5 miljoonaa markkaa miinukselle. Koko vuoden tuloksen ei odoteta kohentuvan viime vuoden noin 24 miljoonan markan tappiolukemista, vaikka konsernin tulos kertyy yleensä vuoden loppujaksolta. Tulosta joudutaan rasittamaan rakennemuutoksista aiheutuvilla ylimääräisillä kuluilla.

Hackmanilla on ollut vaikeuksia erityisesti Ruotsissa, jossa ruokailuvälineitä ja muuta keittiövälineistöä valmistavan Designorin yksiköt kamppailevat vaikeassa markkinatilanteessa. Yhtiön ilmoituksen mukaan toimintojen järkeistäminen on kuitenkin aloitettu, jotta tappioista päästään.

Kehitys myös muissa ryhmissä oli epätasaista, mutta tilauksia konsernilla oli elokuun lopussa 30 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Konsernin liikevaihto oli hieman päälle 1,1 miljardia markkaa, mikä on 7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tämä selittyy teknokemian liiketoimintojen myynnillä. Jos yksikön myynti otetaan huomioon, liikevaihto kohosi 7 prosenttia.

Konsernin muut päätoimialat ovat suurkeittiöryhmä Metos, ruostumattomasta teräksestä säiliöitä valmistava Stainless ja raskaalle puunjalostusteollisuudelle teriä ja koneen osia tekevä TTT.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.