Mainos

Habitare-suunnittelukilpailun teema julki

Kymmenettä kertaa järjestettävän Habitare-suunnittelukilpailun teemana on Huussi. Kilpailijoiden tehtävänä on hahmotella kokonaismielikuva ulkokäymälän ja sen esinemaailman arkkitehtonisesta ja muotoilullisesta luonteesta.

Suomen Messujen ja Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun järjestämän kaksivaiheisen kilpailun päätuomariksi on kutsuttu arkkitehti Mikko Heikkinen.

Voittaja julkistetaan 14. syyskuuta, ja finalistityöt ovat esillä Habitare-messuilla 14.-18.9.2011. Pääpalkinnon 10 000 euroa lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Habitare-suunnittelukilpailuun voivat osallistua enintään 35-vuotiaat Suomessa toimivat muotoilijat ja arkkitehdit sekä Suomessa muotoilua ja arkkitehtuuria opiskelevat henkilöt ja heidän muodostamansa työryhmät.

Tuomaristo kiinnittää arvioinnissaan huomiota ehdotusten yleiseen arkkitehtoniseen ja muotoilulliseen laatuun, toiminnallisiin ja rakenteellisiin vaatimuksiin sekä kestävyyteen ja selkeyteen.

Kilpailun ensimmäinen vaihe päättyy 31.3.2011. Kilpailuehdotuksista valitaan 3-5 finalistia, jotka toteutetaan Habitare-messuille Helsingin Messukeskukseen.

Habitare-suunnittelukilpailun teema ja päätuomari vaihtuvat vuosittain. Aiemmin teemana ovat olleet muun muassa Kierrätysistuin (2010, voittajat Arttu Kuisma ja Janne Melajoki) ja Sauna (2009, voittajat Ville Hara ja Anu Puustinen). Päätuomareina ovat toimineet muun muassa Alfredo Häberli , Sami Rintala, Åke Axelsson ja Jasper Morrison.

MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.