Mainos

Habitare on sisustajan taivas

Habitare 09 -messut tarjoaa laajan kattauksen sisustusta, muotoilua ja kauniita kalusteita. Mikäli runsaudenpula vaivaa, katso parhaat tärpit täältä!

Vuoden voittajat

Messuille palkitaan tänäkin vuonna Habitare-suunnittelukilpailun voittaja. Teemana on tänä vuonna sauna, ja osastolla ovat esillä neljän finalistin huikeat saunatoteutukset. Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella saunatilojen ja niihin mahdollisesti liittyvien ulkotilojen lisäksi saunan kalustus. Voittaja valitaan ke 9.9. klo 9.30.

Habitare-messuilla nähdään myös vuoden huonekalu. Voitokas mööpeli valitaan 9.9. klo 10.30.

Baltic Modo 2009 -muotoilukilpailun voittaja kruunataan puolestaan 9.9. klo 12.00. Finalistityöt ottavat kantaa suunnittelijan vastuuseen ympäristöstä.

Eettistä ekomuotoilua

Ekologisuus on päivän sana. Tiedostavan kuluttajan kannattaa tutustua EcoDesign-erikoisnäyttelyyn, joka on esillä koko messujen ajan 9.9.-13.9.

Näyttely esittelee huippusuunnittelijoiden näkemyksiä siitä, mitä on ekologinen huonekaludesign. 81 suunnittelijaa kuudestatoista eri maasta on suunnitellut näyttelyä varten ekologisen tuolin. Valmiit tuolit ovat nähtävillä avajaispäivästä lähtien.

Näyttelyn kuraattorina toimii professori Yrjö Kukkapuro.

Osallistu keskusteluun!

Keskiviikosta perjantaihin kuullaan myös mielenkiintoisia luentoja ja järjestetään keskustelupaneeleja, joita ei kannata ohittaa. Puhujina ovat muun muassa arkkitehti Anna von Schewen Ruotsista ja korusuunnittelija Gijs Bakker Hollannista.

EcoDesign-seminaari jäjrestetään perjantaina 11.9. klo 13.30-15.30. Seminaarissa kuullaan erikoistutkija Ari Nissisen luento ja paneelikeskustelu, jonka osallistujina on suomalaisen muotoilun ja arkkitehtuurin huippuja.

Perjantaina järjestetään myös tilamuotoilun koulutuspaneeli klo 10-12. Englanninkielisessä paneelissa on mukana monia kansainvälisiä vieraita.

Fantasiaa ja tuunattuja tuoleja

Messujen erikoisosastolla pääsee muotoilun ytimeen. Fantastic Slow -osasto tarjoaa tilan, jossa voi nauttia väreistä, muodoista ja materiaaliyhdistelmistä. Tänne voi pysähtyä nauttimaan estetiikasta vilinän keskellä.

Toinen katsastamisen arvoinen pysähdyspaikka on Tuolibaari. Täällä voi levähtää tunnettujen muotoilijoiden tuunaamilla tuoleilla.

Habitare-messut 9.9.-13.9.2009. Katso koko ohjelma: http://www.finnexpo.fi/habitare/

Teksti: Tuulikki Laine / MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.