Mainos

Habbo-yhteisössä opitaan turvallista internetin käyttöä

Yhteisöllä on noin 300 000 suomalaista käyttäjää, joista valtaosa on kymmenestä kuuteentoista vuotiaita.

Erilaiset nettiyhteisöt kasvattavat suosiotaan jatkuvasti. Samalla erilaiset huijaukset ja niiden yritykseksi joutuminen yleistyy. Nuorten suosima nettiyhteisö kouluttaa ja varoittaa käyttäjiään miten huijaukselta voi välttyä.

Internetin käyttö on monelle nuorelle tuttua puuhaa. Netissä on myös erilaisia yhteisöjä, yksi niistä on suomalaisten suunnittelema ja luoma Habbo-yhteisö. Yhteisöllä on noin 300 000 suomalaista käyttäjää, joista valtaosa on kymmenestä kuuteentoista vuotiaita.

- Juttelen kavereiden kanssa ja justiin pelailen jotain siellä olevia pelejä, Habbo-yhteisön jäsen Laura Karjaluoto kertoo.

Kun käyttäjiä on paljon tapahtuu yhteisön sisällä myös kiusaamista ja huijaamista.

- Suunnilleen melkein päivittäin joku kysyy aina salasanaa tai niin kuin yleisesti huutaa mikä on sun salasana tai tolleen mutta itse mua ei ole silleen niinkään huijattu, Karjaluoto kertoo.

Huijauksen kohteeksi joutumista pyritään estämään kouluttamalla yhteisön jäseniä.

- Meidän tavoitteena on kouluttaa, joka yhteydessä muistaman tietoturva-asioita ja ymmärtämään se, että esimerkiksi omia käyttäjätunnuksia tai omia salasanoja ei pitäisi antaa kenellekään muulle ja tämä pätee niin Habbossa kuin internet-käyttäytymisessä ylipäätäänkin, viestintäjohtaja Juhani Lassila Sulake Corporation Oy:stä kertoo.

Habbo-yhteisössä huijatuksi tulleet ovat kokeneet karvaasti sen, mitä salasanojen luovuttamisesta voi seurata. Pahimmassa tapauksessa käyttäjä on menettänyt muutamien kymmenien eurojen arvosta esimerkiksi virtuaalihuoneensa kalusteita ja esineitä. Mutta kuten oikeassakin elämässä, paha eli huijari saa palkkansa.

- Kun me saadaan tietoon tällainen huijaritapaus, niin hänelle pystytään antamaan eri mittaisia porttikieltoja palveluun ja estämään se että hän tulee sinne palveluun uudelleen häiriköimään, Lassila kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.