Mainos

Habbo Hotellille kansainvälistä pääomaa

Habbo-Hotellin kehittäjä, Sulake-yhtiö, on saanut kansainvälisiltä sijoittajilta 18 miljoonan euron raharuiskeen. Lisäpääomalla vallataan uusia maita.

Suomalaista nettiosaamista viedään maailmalle kansainvälisten pääomasijoittajien tuella. Habbo-Hotel -pelimaailman kehittänyt Sulake-yhtiö on saanut 18 miljoonaa euroa uutta pääomaa.

Jo kuudessatoista maassa teini-ikäiset ovat siirtyneet hortoilemaan kaduilta virtuaaliseen hotelliin. Habbo Hotel tarjoaa turvallista sosiaalista oleilua kaikille Habbo-hahmon luoneille, joita on jo 22 miljoonaa.

Kuukausittain hotellissa vierailee kolmisen miljoonaa eri kävijää, suurin osa ilmaiseksi. Kymmenesosa haluaa kuitenkin sisustaa ja muokata huonettaan pientä maksua vastaan. Sulakkeen toimitusjohtaja Timo Soininen kertoo, että kuukausittain kulutettava summa on hieman pienempi kuin elokuvalipun hinta kussakin maassa.

- Se on osa sitä nuorten omaa kulutusta. Ja mielestämme on hyväkin, ettei summa ryöpsähdä käsistä, koska meille on tärkeää, että vanhemmat kokevat tämän mielekkäänä.

Tänään virtuaalimaailmoja luova Sulake sai lisää todellista rahaa yhteensä 18 miljoonaa euroa. Mukaan tuli Elisan ja 3i:n lisäksi pääomasijoittaja Benchmark Capital. Partneri Johan Brennerin mukaan kysymyksessä on tulevaisuuden ala.

- Uskomme, että nämä markkinat kasvavat merkittävästi: 55 miljardiin dollariin seuraavan 5 vuoden aikana. Näin ihmiset tulevaisuudessa kommunikoivat, viihteen ja yhteisöllisen pelaamisen kautta niin netissä kuin matkapuhelimillakin, Brenner linjaa.

Habbo-hotellin perustajat Aapo Kyrölä ja Sampo Karjalainen omistavat molemmat vajaat yhdeksän prosenttia Sulakkeesta. Kaksikko miettii jo tulevaisuutta.

- Nyt ollaan suunnittelemassa uusia tuotteita. Toivottavasti joku niistä on se the next big thing, Karjalainen toivoo.

Tänä vuonna Habbo-hotelleja on tarkoitus pystyttää Aasian kasvaville markkinoille, Kiinaan ja Koreaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.